detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.08.2023 09:23
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 серпня 2023 року
Аналіз подій від Сергія Лещенка та саміт у Джидді.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ

У блоці телеканалу «FreeДом» показали інтерв’ю з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком. За словами Лещенка, Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Африці, аби розширити свій вплив. Для цього Володимир Путін намагався підкупити лідерів африканських країн під час саміту «Росія — Африка», використовував зокрема й зерно.

Із казахським правозахисником Галимом Агелеуовим говорили про відмову країни від російської символіки. Він сказав, що, попри будь-які заяви, місцева влада не допрацьовує у питанні захисту демократичних цінностей. А президенту Казахстану Токаєву наразі важливо не злити як Володимира Путіна, так й очільників західних країн.

У програмі Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі» говорили з російським філологом Гасаном Гусейновим: про російську мову, мовну політику та запровадження політичного сленгу. Зокрема, він говорив, що росіяни завжди запроваджували мовну політику стосовно національностей, проти яких воювали. У 2008 році негативне забарвлення отримало слово «грузин».

У блоці «Інтера» про плани Володимира Путіна на Африку говорили з політичним оглядачем Русланом Осипенком. А з міністром закордонних справ Литовської Республіки у 2012-2020 роках Лінасом Лінкявічюсом обговорювали військові навчання Білорусі на кордоні з Литвою.

Репресії в Росії коментувала колишня депутатка Держдуми Марія Максакова. Вона говорила, що державну зраду вчинила власне російська держава, скоюючи злочини проти людства. Також Максакова закликала до найбільш суворих вироків для російської влади і пропагандистів. Гостя висловила впевненість, що скоро очільники Росії опиняться на лаві підсудних.

Російський активіст Єгор Куроптєв у блоці телеканалу «FreeДом» розмірковував про війну Росії проти Грузії. За словами Куроптєва, війна фактично триває досі: відбувається повзуча анексія та окупація Грузії.


У блоці «1+1» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про результати саміту у Джидді. Подоляк сказав, що Росія інвестувала дуже великі гроші у побудову міжнародної проросійської мережі. Тому для її подолання доведеться витратити багато часу. Також про саміт говорили з політичним оглядачем Володимиром Фесенком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY