detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
10.08.2023 14:50
Канада запровадила санкції проти керівника Білоруського державного телебачення
Канада запровадила санкції проти керівника Білоруського державного телебачення
Під санкції потрапили також урядовці, судді, представники Міноборони, внутрішніх військ та військових виробничих і технологічних компаній.

Уряд Канади запровадив нові санкцій проти дев’яти фізичних та семи юридичних осіб Білорусі у відповідь на репресії білоруського режиму. Зокрема, під санкції потрапив голова Білоруського державного телебачення Іван Ейсмонт. Про це йдеться в повідомленні канадського Міністерства закордонних справ.

Як передає «Європейська правда», рішення ухвалили з нагоди третьої річниці протестів у Білорусі проти сфальшованих виборів президента й оголосили в середу

Під санкції Канади потрапили урядовці, судді й соратники режиму. Крім Ейсмонта, це також представники Міноборони, внутрішніх військ МВС Білорусі та військових виробничих і технологічних компаній.

У МЗС Канади наголосили, що країна «найрішучішим чином засуджує підтримку білоруським режимом неспровокованого і невиправданого вторгнення Володимира Путіна в Україну», та закликали самопроголошеного білоруського президента «негайно припинити свою підтримку загарбницької війни Росії проти України».

Раніше, 3 серпня, Рада Євросоюзу запровадила нові санкції проти Білорусі. До списку потрапили також пропагандисти: співробітниці телеканалу «Беларусь 1» Анастасія Бенедисюк і Ксенія Лебедєва, співробітник телеканалу СТВ Євген Пустовий, директор Національної бібліотеки Вадим Гігін.

Фото: БелТА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY