detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.08.2023 18:45
Журналістку полтавського видання «Зміст» змусили покинути нараду в міськраді на вимогу депутата Євгена Диканя
Журналістку полтавського видання «Зміст» змусили покинути нараду в міськраді на вимогу депутата Євгена Диканя
Напередодні секретарка Полтавської міської ради Катерина Ямщикова анонсувала подію у спільному з журналістами чаті.

У середу, 9 серпня, журналістку видання «Зміст» попросили покинути нараду в Полтавській міській раді щодо цивільного захисту і військових закупівель, на яку напередодні запросили медійників. Про це редакція видання повідомила в телеграмі, а також підтвердила «Детектору медіа».

Як зазначили у виданні, з ініціативи депутата Євгена Диканя журналістку попросили вийти із зали й очікувати на висновки після завершення обговорень. Водночас ніхто з членів наради не був проти її присутності, однак і не висловив незгоди з позицією депутата.

Євген Дикань аргументував свою вимогу так: «Тепер стоп. Як депутат, я проти, щоб журналісти чули зараз хто і що. Звичайно, сидить, записує. Я ж кажу».

У редакції видання вважають, що чиновник змусив журналістку покинути приміщення, бо він проти, щоб громада знала про закупівлі військовим, за які платить.

У коментарі «ДМ» редакторка «Змісту» Анастасія Добряк уточнила, що подію напередодні анонсувала секретарка міськради Катерина Ямщикова у спільному з журналістами чаті, тому редакція відправила на нараду свою представницю. Інших медійників серед присутніх не було. 

Перед початком наради представники пресслужби міськради попросили узгодити з ними матеріал перед публікацією, а також попередили, що під час секретної частини зустрічі журналістку попросять вийти. 

«Виявилося, що секретна частина починається там, де Євген Дикань каже, що він проти», — каже редакторка «Змісту». 

Видання звернулося до керівників партій, що становлять більшість у Полтавській міській раді, з проханням вплинути на своїх представників у частині забезпечення прав журналістів і принципів свободи слова. Подібні звернення також планують направити у відповідні комітети Верховної Ради, офісу омбудсмана та правозахисні організації.

Фото надала редакція «Змісту»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY