detector.media
08.08.2023 11:52
Окупаційний «голова» Голої Пристані отримав десять років позбавлення волі за колабораційну діяльність
Окупаційний «голова» Голої Пристані отримав десять років позбавлення волі за колабораційну діяльність
Зрадник добровільно пішов на співпрацю з окупантами та виконував їхні вказівки.

У Херсонській області до десяти років позбавлення волі засудили колаборанта, який добровільно обійняв посаду «голови» тимчасово захопленого військами РФ міста Гола Пристань. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Скадовської окружної прокуратури Херсонської області суд визнав місцевого жителя винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК).

За результатами спеціального судового розгляду його засудили до десяти років позбавлення волі та позбавили права обіймати посади в органах держвлади й місцевого самоврядування терміном на 15 років.

Окрім того, підлягає конфіскації його майно в Херсоні — квартира, будинок і три автівки.

Прокурор довів, що засуджений після тимчасового захоплення Скадовського району добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Він виконував указівки росіян, зокрема щодо призначення «голів» сільських рад, упровадження стандартів освіти РФ тощо. 

За інформацією ЗМІ, йдеться про Геннадія Недялкова, якому разом із першою заступницею гауляйтера Голої Пристані Юлією Черемісіною раніше заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY