detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
07.08.2023 21:54
В РФ презентували новий підручник з історії з розділом про «спецоперацію»
В РФ презентували новий підручник з історії з розділом про «спецоперацію»
Україну в новому підручнику називають «ультранаціоналістичною державою», де «будь-яке інакомислення» «жорстко переслідується», а США — «головним бенефіціаром українського конфлікту».

Помічник президента РФ Володимир Мединський показав новий підручник з історії для 10–11 класів, до якого включено розділ про повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке російська пропаганда та офіційні особи називають «спеціальною військовою операцією», повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на  російське пропагандистське агентство «РБК».

Мединський є співавтором підручника. За його словами, нове видання матиме статус «єдиного держпідручника з історії».

Як заявляють пропагандисти, у підручнику переписані розділи, починаючи з 1970-х років, а також додано розділ про російсько-українську війну.

За даними «РБК», метою «СВО» в Україні у підручнику названо «захист Донбасу та попереджувальне забезпечення безпеки Росії». У ньому також ідеться, що «Захід завалив український режим грошима та зброєю», а проти Росії запровадив незаконні санкції.

США у підручнику називають «головним бенефіціаром українського конфлікту», а Україну — «ультранаціоналістичною державою», де «будь-яке інакомислення» «жорстко переслідується».

Окремо у підручнику школярів попереджають, що до інформації про бойові дії в інтернеті варто ставитися насторожено, оскільки «світова індустрія з виробництва постановних роликів, вкидів, фейкових фото та відео працює безперервним конвеєром».

Новий підручник, підготовлений за п'ять місяців, мають отримати 650 тис. школярів у РФ.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY