detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
05.08.2023 10:15
Нацгвардія: Росія поширює черговий фейк про «стрілянину на ураження» на блокпостах
Нацгвардія: Росія поширює черговий фейк про «стрілянину на ураження» на блокпостах
Фото фейкового наказу одній з військових частин Нацгвардії України начебто датується 28 липня, хоча той самий «документ» уже поширювали цьогоріч у квітні.

Російські пропагандистські медіа поширюють нібито документ про наказ особовому складу однієї з військових частин Нацгвардії України «застосовувати зброю на ураження» на блокпостах. Про це в телеграмі повідомила пресслужба НГУ.

«Серед ворожих пропагандистських медіа знову поширюється документ, у якому командир військової частини 3056 НГУ нібито наказує особовому складу "застосовувати зброю на ураження" на блокпостах.

Також у цьому "документі" йдеться про організацію цілодобового патрулювання та "вогневих точок з метою виявлення ухилянтів від мобілізації та українських військових, які самовільно покинули бойові позиції"», — йдеться у повідомленні відомства.

Наказ нібито виданий 28 липня. Однак у НГУ зазначили, що росіяни лише змінили дату, адже такий «документ» уже поширювали в пропагандистських телеграм-каналах кілька місяців тому.

«Ще у квітні фахівці проєкту StopFake уважно розглянули "документ" та встановили, що це підробка. Є багато безглуздих помилок, які (росіяни. — Ред.) не виправили навіть цього разу», — зауважили у відомстві.

Нагадаємо, аналітики Центру протидії дезінформації виявили дезінформаційну кампанію «поширення» в американських університетах «рекламного оголошення» щодо вступу до Інтернаціонального легіону України студентів-боржників.

Фахівці Центру спростували цю інформацію.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY