detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
03.08.2023 10:03
Загарбники завозять студентів з Росії для проведення пропагандистських заходів серед молоді
Загарбники завозять студентів з Росії для проведення пропагандистських заходів серед молоді
Росіяни приділяють особливу увагу промиванню мізків жителів тимчасово окупованих територій України.

Російські окупанти завозять у захоплені ними міста студентів з Росії. Про це повідомляє український Центр національного спротиву.

«Студентські трудові загони», які сформовані з росіян, «працюють» у зруйнованих самими ж загарбниками містах — Лисичанську, Маріуполі, Сєвєродонецьку.

Гастролери з РФ проводять там семінари та «молодіжні форуми» за підтримки «Росмолодежи» — окупаційної структури, яка займається децентралізацією «молодіжних рухів», більшість яких мімікрують під волонтерські.

Центр національного спротиву нагадує, що, за інформацією підпілля, у тимчасово окупованому Криму російське військово-політичне керівництво впроваджує заходи для посилення системного інформаційно-пропагандистського впливу на молодь.

Зокрема, окупанти провели «форум молодих спеціалістів “Путь Победы. Zеркало”» за участю понад 120 учнів з підконтрольних окупантам ВЗО окупованого півострова, а також представників російських окупаційних військ зі складу ЗС РФ, МВС, МНС, прокуратури.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», представники російської армії та окупаційної адміністрації намагаються залучити велику кількість місцевих колаборантів та лояльних до ворога мешканців для виявлення тих громадян Херсонщини, які мають тверду проукраїнську позицію або надають підтримку Силам оборони України.

Також ми писали про те, що проєкт журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» встановив імена російських військових та колаборантів, які організовують викрадення українських журналістів, переслідують їх або схиляють до співпраці з окупаційною владою. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY