detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
02.08.2023 19:57
У Криму окупаційні силовики провели незаконний обшук у будинку сім’ї журналіста Куламета Ібраїмова
У Криму окупаційні силовики провели незаконний обшук у будинку сім’ї журналіста Куламета Ібраїмова
За словами журналіста, вранці 2 серпня до будинку його батьків увірвалися 10 озброєних осіб без розпізнавальних знаків. Вони забрали телефони в рідних братів Ібраїмова та його матері Нефізе.

У вівторок, 2 серпня, о сьомій ранку в будинку сім’ї журналіста «Кримської солідарності» Куламета Ібраїмова відбувся незаконний обшук. Про це повідомила пресслужба представництва президента України в АР Крим.

Під час незаконного обшуку він перебував за іншою адресою.  Ібраїмов прописаний у будинку своєї матері, але після одруження проживає окремо. 

За словами журналіста, вранці до будинку його батьків увірвалися 10 озброєних осіб у масках та без розпізнавальних знаків. 

Силовики прочитали постанову про обшук, але за підсумком не залишили родині жодних паперів. Натомість вони забрали телефони в рідних братів журналіста і його матері Нефізе Ібраїмової.

«Вона дуже злякалася і досі не може прийти до тями», — розповів медійник.

Обшук тривав близько години, але за цей час окупаційні силовики оглянули весь будинок.

Нагадаємо, 27 липня біля будівлі підконтрольного РФ Верховного суду в окупованому Сімферополі, де тривав розгляд справи кримськотатарського політика Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, силовики затримали громадянських журналістів Лутфіє Зудієву та Куламета Ібраїмова.

1 серпня після п'яти діб адміністративного арешту Куламета Ібраїмова відпустили на волю.

За даними «Кримської солідарності», у листопаді 2021 року Куламета Ібраїмова затримали біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду, де відбувалось апеляційне слухання у справі «Червоногвардійської групи». 

25 січня 2023 року біля будівлі Київського районного суду військові Росгвардії затримували кримських татар, які прийшли підтримати тих, кого раніше затримали у Джанкойському районі. Серед затриманих був й Ібраїмов, який висвітлював судові засідання. Йому призначили 12 діб адмінарешту.

Окупанти в Криму також виносили журналісту попередження щодо неприпустимості порушення закону і забороняли брати участь у несанкціонованих тамтешньою «владою» заходах.

Фото: «Кримська солідарність»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY