detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
01.08.2023 23:52
Центр національного спротиву опублікував аналіз ворожої пропаганди на ТОТ Донецької та Запорізької областей
Центр національного спротиву опублікував аналіз ворожої пропаганди на ТОТ Донецької та Запорізької областей
Аналітика охоплює період з 3 по 9 липня.

Центр національного спротиву оприлюднив аналіз кремлівської пропаганди, яка з 3 по 9 липня розповсюджувалася на тимчасово окупованих територіях Донецької та Запорізької областей.

ЦНС повідомляє, що ключові зусилля на ТОТ Донеччини пропагандисти зосередили на дискредитації Сил оборони України та на дезінформації відносно «успіхів» окупаційної адміністрації в Донецьку.

Основним джерелом інформаційних маніпуляцій став телеграм-канал donbassr, який поширював такі пропагандистські тези:

За інформацією ЦНС, на тимчасово окупованих частинах Запорізької області телеграм-канали противника спрямували зусилля на формування у місцевого населення думки про те, що вище військово-політичне керівництво України некомпетентне і привело країну до занепаду та до зовнішнього управління, а соціально-економічний занепад на підконтрольних Україні територіях Запорізької області досягнув свого піку.

Фахівці Центру зазначають, що наратив «Україна — failed state» увійшов у нову фазу «за допомогою заяви представниці мзс рф Марії Захарової, яка тиражується російськими ЗМІ та контрольованими рф телеграм-каналами: "територію України готують до окупації, всі активи розпродають"».

Ворожі телеграм-канали також поширювали такі пропагандистські тези:

Нещодавно Центр національного спротиву повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області представники російської армії та окупаційної адміністрації намагаються залучити велику кількість місцевих колаборантів та лояльних до ворога мешканців для виявлення тих громадян Херсонщини, які мають тверду проукраїнську позицію або надають підтримку Силам оборони України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY