detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
01.08.2023 17:30
Виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська видає книгу есеїв «Повітряна й тривожна книжка»
Виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська видає книгу есеїв «Повітряна й тривожна книжка»
Книга з'явиться у продажу з 28 серпня цього року. Наразі її вже можна передзамовити на сайті Vivat.

У видавництві Vivat розпочалося передзамовлення на нову книгу есеїв журналістки, перекладачки, виконавчої продюсерки радіо «Культура» Ірини Славінської «Повітряна й тривожна книжка». Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«У цій книжці йдеться про зміну пріоритетів, відносну безпеку, історичну пам’ять, відчуття дому, міста й людей, які пов’язані між собою. Про те, як війна вкрала в нас спокій, друзів, оселі, але несподівано й позбавила всього зайвого — речей, сподівань, страхів.

Ми стали відвертішими, різкішими й водночас значно сильнішими. "Як колись" уже ніколи не буде, але точно настане "після перемоги"», — йдеться в описі книжки на сайті видавництва.

Як зазначила Ірина Славінська, книга була написана під час блекаутів унаслідок російських обстрілів, «коли єдиним світлом був вогник монітору на ноутбуці та віра в ЗСУ».

«Трохи текстів з книжки покажу вже дуже скоро. Її би не було без дорогої Олени Рибки. Дякую за віру в цю працю! А неймовірну обкладинку кольору київських сутінків створила Марія Фоя. І дякую Юлії Орловій за харківську незламність видавництва», — написала авторка.

На сайті Vivat зазначено, що «Повітряна й тривожна книжка» з'явиться у продажу з 28 серпня цього року. Наразі її вже можна передзамовити за посиланням. 

Читайте також:

Фото: Український ПЕН / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY