detector.media
31.07.2023 18:26
Через ракетну атаку росіян по Кривому Рогу пошкоджено квартиру журналістки «Першого Криворізького»
Через ракетну атаку росіян по Кривому Рогу пошкоджено квартиру журналістки «Першого Криворізького»
У момент обстрілу Олена Смоліна з чоловіком перебували вдома. Діти, в чиїй кімнаті повилітали вікна, поїхали до бабусі.

Внаслідок російської ракетної атаки по Кривому Рогу було пошкоджено квартиру журналістки онлайн-видання «Перший Криворізький» Олени Смоліної. Про це вона повідомила представниці ІМІ в Дніпропетровській області.

За словами Смоліної, в момент вибуху вона з чоловіком перебувала вдома. Діти, в чиїй кімнаті від вибуху вилетіли шибки, з початком канікул поїхали до бабусі й дідуся. 

«Уламки пробили ліжка, на яких зазвичай сплять діти, вилетіли вікна. У сусідів також повилітали вікна, весь двір був засипаний уламками скла, але вже все прибрали», — розповіла Олена. 

Будинок Олени за три будинки від того, куди влучила російська ракета. Журналістка планує звертатися по компенсацію збитків до місцевої влади. 

«Мене ще турбує, що я зараз не можу знайти свою кішку. Її просто ніде немає. Ми на п’ятому поверсі, ніби не бачила під вікнами трупа тваринки, але, може, прибиральники прибрали, і запитати немає в кого вже», — поділилась Смоліна. 

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у марафоні «Єдині новини» повідомив, що поранення отримали 53 людини, зокрема троє дітей. Троє поранених у тяжкому стані, один — у надтяжкому. Серед загиблих у будинку — четверо людей: двоє чоловіків, 45-річна мама та її 10-річна донька. Ще одна людина загинула в навчальному закладі, куди також влучила ракета, повідомило Суспільне Дніпро. 

Близько тисячі будинків навколо мають різні руйнування, повідомив Вілкул у своєму телеграмі. У місті розгорнули два штаби допомоги. Там можна взяти воду, продукти, ліки, отримати допомогу з розселенням, якщо це треба, взяти будматеріали та написати заяви на компенсацію. 

За попередніми даними, армія РФ застосувала для удару балістичне озброєння, повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що внаслідок ворожого ракетного обстрілу Львова, який відбувся в ніч з 5 на 6 липня, загинули мама та рідна сестра журналіста львівського видання «Варта 1» Володимира Садового. Також тоді було знищено житло журналістів «Главкома».

Крім того, вибухом від влучення в будинок у Львові розтрощило оселю журналістів 24 каналу, які дивом залишилися живими.

Внаслідок ракетного удару по Краматорську, який російські окупанти завдали ввечері 27 червня, була поранена українська письменниця Вікторія Амеліна. 1 липня в лікарні імені Мечникова у Дніпрі серце письменниці зупинилося через поранення, що виявилося несумісним із життям.

Фото: Олена Смоліна / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY