detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
31.07.2023 11:21
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 липня 2023 року
Загострення між Білоруссю та Польщею і втрати росіян.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ

У блоці телеканалу «FreeДом» про нововведення російської мобілізації та підвищення призовного віку говорили з керівницею відділу допомоги й евакуації проєкту «Йдіть лісом» Дар’єю Берг. За її словами, Росія вже не приховує, що веде велику війну, а не так звану «спеціальну воєнну операцію». І давно завершила часткову мобілізацію, фактично перейшовши до повної.

Також повторили вчорашню розмову з Михайлом Подоляком, радником голови Офісу президента. Він розмірковував про війну, існування України та Росії, зернову угоду та ймовірність громадянської війни в Росії.

Саміт «Росія — Африка» обговорювали з політичним оглядачем Тарасом Жовтенком. Він сказав, що Росія фактично не отримала того, чого хотіла від саміту.

Білоруський опозиціонер Валерій Мацкевич розмірковував про загострення ситуації на кордоні між Польщею та Білоруссю, а також про намагання Володимира Путіна через Олександра Лукашенка погрожувати Польщі.

Про ймовірність нового бунту в Росії говорила російська політична оглядачка Ольга Курносова. На її переконання, росіяни підтримають будь-яку людину, що зможе закінчити війну. Проте ця людина обов’язково повинна мати ресурс для захоплення влади. 

Також повторили випуск програми Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі», який був в етері 25 липня 2023 року. Гостем випуску був казахський правозахисник Галим Агелеуов.


Прессекретар фонду «Йдіть лісом» Іван Чувіляєв говорив про втрати росіян і те, що часткова мобілізація в Росії була розподілена між різними регіонами. Російський соціолог Ігор Яковенко розповідав, що Володимир Путін фактично втратив значну частину свого впливу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY