detector.media
23.11.2004 11:03
Від роботи на брехливих телеканалах відмовились ще два журналісти – Ольга Кашпор Перший національний та Кирило Якубовський Інтер
Це відбулося вчора в ефірі 5 каналу, який продовжує виборчий марафон. Ольга та Кирило заявили, що те, чим займаються зараз їхні канали – не є журналістикою.

Ольга Кашпор займається у „Вістях” висвітленням подій культури. За її словами в ефірі 5-го, вона досить довго вважала, що в цій ніші можна залишатися нормальним журналістом, не зважаючи на цензуру у політичних новинах. Але „темники” прийшли і в ці новини: з’явилися так звані „провладні” митці - і ті, про яких Перший національний не мав розповідати. До останніх, скажімо, потрапив навіть Василь Стус.

Каталізаторами свого вчинку Ольга назвала три обставини: по-перше, усвідомлення того, що, наприклад, її знайомі у Донецькій області – разом з громадянами багатьох інших регіонів - не мають жодної можливості дізнатися про те, що насправді відбувається в країні, з телебачення. А також – акцію голодування на 5 каналі та Заяву журналістів проти цензури від 28 жовтня. Ольга каже, що зараз журналісти всіх каналів починають усвідомлювати, що вони не самі і прокидаються.

Кирило Якубовський – журналіст-міжнародник. В ефірі 5-го він заявив про своє звільнення з каналу „Інтер”. Головний мотив – відчай і почуття відрази. Адже, на думку Кирила, хоч у міжнародній тематиці „темники” не дуже поширені, цією більш-менш об’єктивною інформацією журналісти виправдовують той бруд, який ллється з „Інтера” стосовно подій у внутрішній політиці. Колись ми пишалися „Подробностями” „Інтера” – сказав Кирило. – Зараз вже не пишаємося - нічим, і давно вже не цікавимося рейтингами. Кирило повідомив глядачів, що на „Інтері” – дуже важка ситуація. Він закликав колег з каналу триматися, а якщо побачать, що існуючи методи спротиву брехні – не мають сенсу, повторити його крок. „Журналістика на „Інтері” вмерла”, - зазначив Якубовський.

"Детектор медіа"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY