detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
29.07.2023 12:10
Міжнародна федерація фехтування призупинила дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан, однак не скасувала
Міжнародна федерація фехтування призупинила дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан, однак не скасувала
Фехтувальниця зможе виступити в командному турнірі на чемпіонаті світу в Мілані, що необхідно для кваліфікації на Олімпіаді 2024-го в Парижі.

Міжнародна федерація фехтування (FIE) призупинила дискфаліфікацію української спортсменки Ольги Харлан, проте не скасувала. Їй дозволили виступити в команді на чемпіонаті світу.

Про це повідомили на офіційному сайті федерації.

Після розгляду інциденту федерація вважає дискваліфікацію українки правомірною і виданою за правилами. Утім, на спільній з Ольгою Харлан спеціальній пресконференції представники FIE заявили про дозвіл виступити за Україну в командних змаганнях для «дотримання олімпійського духу».

«Я вдячна за це рішення. Найважливіша річ для атлета зараз — мати змогу виступати, для сімʼї, для команди, країни і людей, які мене підтримують. У ці кілька складних днів я вдячна за всю підтримку з усього світу», — сказала Харлан під час пресконференції.

Так, фехтувальниця зможе виступити в командному турнірі на чемпіонаті світу в Мілані, що необхідно для кваліфікації на Олімпіаді 2024-го в Парижі.

ДОПОВНЕНО: Міжнародна федерація фехтування заявила, що через скандал 27 липня традиційне рукостискання після закінчення поєдинків буде дозволено замінювати привітанням на відстані.

Нагадаємо, 27 липня українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані за нібито відсутність «прояву поваги» до опонентки. Харлан відмовилась тиснути руку росіянці після перемоги у двобої.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк опублікував у твітері фото російської фехтувальниці Анни Смірнової, з якою змагалась Харлан. На знімку вона позує у шапці-вушанці збройних сил Росії, а біля неї стоїть російський військовий.

Ольга Харлан взяла участь у чемпіонаті світу з фехтування на наступний день після того, як Міністерство молоді та спорту України припинило бойкот міжнародних змагань, де беруть участь атлети з Росії чи Білорусі в нейтральному статусі.

Фото: Ольга Харлан / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY