detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
27.07.2023 14:37
Новий, СТБ та ICTV змінили супутник, а канали Film.ua, UP Hub відмовились від супутникового мовлення
Новий, СТБ та ICTV змінили супутник, а канали Film.ua, UP Hub відмовились від супутникового мовлення
Продакшни продовжують переводити свої канали в інтернет-мовлення.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла зміни в реєстр через те, що чотири канали відмовились від супутникового мовлення і перейшли на технологію ОТТ, IPTV. Таке рішення регулятор ухвалив 27 липня.

Це канали з групи Film.ua: Filmuadrama (юридична особа ТОВ «Справжні канали»), «КусКус» і «36,6 TV» (юридична особа ТОВ «Здорове ТБ»).

Також на інтернет-мовлення перейшов канал Star cinema (юридична особа ТОВ «Стар ТБ»).

А канали медіагрупи Starlight Media СТБ, Новий канал, «Оце»,  ICTV та ICTV2 вирішили змінити супутник. Раніше вони виходили на Amos-7, а тепер транслюватимуться з ASTRA-4A/Sirius-4

На супутник Amos-3 перейшла програма «ТВС».

Нагадаємо, на минулому засіданні Нацрада змінила технологію мовлення для каналів ТОВ «ТРК «Корисне ТБ» («Дача» та «Епоха»), ТОВ «Дорослі канали» (Bolt) і ТОВ «Віа Медіа» («Cine+», «Cine+trailers»,  «Cine+Kids», «Cine+legend», «Cine+hit»).

Раніше ті, хто хотів почати мовлення та ввійти до мереж провайдерів, мали отримати ліцензію. Найчастіше це була супутникова ліцензія, але дехто отримував ліцензію на кабельне мовлення за технологією OTT. Тепер закон «Про медіа» дає можливість каналам, які мовлять без використання радіочастотного спектра, зареєструватись як суб’єкт у сфері медіа та обрати технологію. Це дає змогу зменшити витрати на трансляцію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY