detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.07.2023 12:56
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 липня 2023 року
Казахська державність та вплив Китаю на Азію.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

З політичною оглядачкою Наталією Плаксієнко-Бутирською у блоці телеканалу «FreeДом» говорили про зустріч представників Китаю, Японії та Південної Кореї. Вона сказала, що цей формат було винайдено у 2008 році під час фінансової кризи. Власне завдяки співпраці між країнами усім трьом вдалось легше вийти з кризи, ніж країнам Європи чи США. Також вона розповіла, що Японія та Південна Корея мають дуже сильні економічні зв’язки з Китаєм.

Російський політичний оглядач Михайло Савва розмірковував про репресії в Росії. Він говорив, що наразі демократів та лібералів в Росії небагато і вони не становлять загрози. Тому Кремль зосередився на боротьбі з «ура-патріотами», які критикують владу за недостатньо жорстку війну проти України.

З російським правозахисником Даніїлом Кеном говорили про пропаганду у російських школах. За його словами, держава готує дітей до того, аби у майбутньому вони стали солдатами.Також він говорив, що багато вчителів проти нововведень, але вони не можуть публічно виступити проти влади.

У програмі Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі» говорили з казахським правозахисником Галимом Агелеуовим. Він розповідав про формування казахської державності, схожість термінів «казах» та «козак», а також про вплив влади Назарбаєва на державу.

У блоці «Інтера» про призов у Росії говорили з політичним емігрантом Андрієм Сідєльніковим. Зокрема, за його словами, влада вдається до вилучення закордонних паспортів та ануляції водійських посвідок. Не оминули увагою й атаку безпілотників на Москву та реакцію на неї пересічних жителів російської столиці.


З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком у гостьовій студії «1+1» обговорювали співпрацю Росії та країн африканського континенту. Ще з одним представником ОП Сергієм Лещенком говорили про бунти в Росії, російську пропаганду та внутрішню політику.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY