detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
26.07.2023 11:42
У Росії хочуть посадити на сім років підлітка за коментар у підтримку України та про екскременти Путіна
У Росії хочуть посадити на сім років підлітка за коментар у підтримку України та про екскременти Путіна
17-річний користувач «ВКонтакте» написав щодо атаки дронів на Кремль: «Слава Україні. Працюйте, браття. Путін там уже, напевно, п’ятнадцять валіз для фекалій приготував». Йому загрожує до семи років колонії.

У Росії порушили кримінальну справу за «виправдання тероризму» проти 17-річного мешканця Омська через коментар у соцмережах про атаку дронів на Кремль. Про це повідомляє проєкт «Радіо Свобода» «Сибір.Реалії».

Справу порушили через коментар у соцмережах: «Слава Україні. Працюйте, браття. Путін там уже, напевно, п’ятнадцять валіз для фекалій приготував».

Підліток залишив цей коментар у міському пабліку у «ВКонтакте» під постом про атаку дронів на Кремль.

За даними Astra, поліція визнала висловлювання школяра «спонуканням у формі заклику на адресу ЗСУ до запусків безпілотних пристроїв на територію Кремля, а також виправданням ідеології тероризму». Йому загрожує до семи років колонії.

Відзначимо, у червні 2022 року видання Paris Match опублікувало розслідування, у якому йшлося, що сечу та екскременти президента Росії Володимира Путіна у закордонних поїздках збирають співробітники Федеральної служби охорони. Вони зберігають екскременти у спеціально призначених для цієї мети пакетах та доставляють їх до Росії у спеціальній валізі. Як писали журналісти, така практика існує щонайменше з 2019 року. Так, імовірно, намагаються приховати інформацію про стан здоров’я Путіна.

Нагадаємо, у травні у російському Челябінську суд заарештував блогера через його стрим про атаку безпілотників на Кремль. Його звинуватили у виправданні тероризму  і помістили в СІЗО на два місяці. 

3 травня в Росії заявили, нібито вночі українські безпілотники «намагалися завдати удару» по резиденції президента Росії Володимира Путіна у Кремлі. У пресслужбі Кремля кажуть, начебто російські системи радіолокаційної боротьби «вивели дрони з ладу». Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва розцінює цю атаку як «сплановану терористичну акцію та замах на президента Російської Федерації».​

В Офісі президента України заявляли, що нічого не знають про нічні атаки на Кремль. Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не атакувала Кремль чи будь-які інші об'єкти на території країни-агресора. Заяву Москви про цю «атаку» він назвав «явною спробою Росії перехопити інформаційну ініціативу» і підготувати відповідний інформаційний фон для власних провокацій.

Фото: «Настоящее время», Прага

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY