detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
24.07.2023 20:40
Поблизу Бахмута зазнав поранення американський журналіст агенції AFP
Поблизу Бахмута зазнав поранення американський журналіст агенції AFP
У результаті атаки дрона Ділан Коллінз зазнав осколкових травм.

У понеділок, 24 липня, був поранений 35-річний американський відеожурналіст агенції AFP Ділан Коллінз у результаті атаки безпілотника. Він знімав репортаж про роботу українських артилеристів поблизу Бахмута. Про це повідомило саме агентство, передає «Європейська правда».

Коллінз зазнав осколкових травм. Його евакуювали в найближчу лікарню та надали першу допомогу. За словами медиків, життю журналіста нічого не загрожує.

#AFP video journalist @collinsdyl was wounded by a drone attack while reporting at a Ukrainian artillery position on Monday, AFP reporters who witnessed the explosion said.

Dylan Collins, a US citizen based in Lebanon but on assignment in #Ukraine, sustained multiple shrapnel… pic.twitter.com/x2lGlLBL68

— Stephanie Youssef (@stephanie_ysf) July 24, 2023

«Ми розслідуємо всі обставини цього інциденту. Ми думками з Діланом та його близькими», — заявила директорка AFP в Європі Крістін Буаг’яр.

Ділан Коллінз працює відеокоординатором в Лівані та Сирії з 2018 року. У 2020-му він висвітлював війну в Нагірному Карабаху.

З початку повномасштабного російського вторгнення журналіст регулярно виконував завдання в Україні.

Нагадаємо, 22 липня оператор німецької державної медіакомпанії Deutsche Welle Євген Шилко дістав поранення осколками російських касетних боєприпасів у місті Дружківка на Донеччині, коли знімальна група потрапила під обстріл. 

Його доправили до лікарні, нині його стан стабільний.

Фото: Stephanie Youssef / твітер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY