detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
24.07.2023 16:42
Поштарку, яка поширювала в окупованому Ізюмі пропагандистські Z-газети, залишили під арештом
Поштарку, яка поширювала в окупованому Ізюмі пропагандистські Z-газети, залишили під арештом
Працівниця «Укрпошти» очолила окупаційний відділ «Почта Изюма» і поширювала в місті та районі пропагандистські газети «Харьков Z» та «Комсомольская правда».

Київський районний суд Харкова продовжив на 36 діб арешт колаборантки-поштарки, яка поширювала в Ізюмі та околицях газети «Харьков Z» та «Комсомольская правда», передає «Думка».

Суд розглянув клопотання слідчого УСБУ в Харківській області про продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо працівниці «Укрпошти». Уродженку Ізюма Харківської області підозрюють у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, підозрювана обіймала посаду начальниці відділу поштового зв’язку №6 «Укрпошти» в Ізюмі. Під час тимчасової окупації міста, наприкінці травня 2022 року, вона добровільно погодилася стати директоркою відділу поштового зв’язку №6 новоутвореного окупантами «КП «Почта Изюма».

Завданням цього «комунального підприємства», серед іншого, було поширювати серед мешканців міста та району пропагандистські газети «Харьков Z» та «Комсомольская правда». Цим і займалася на посаді підозрювана.

Вивчивши матеріали справи, суд задовольнив клопотання слідчого і продовжив запобіжний захід підозрюваній у виді тримання під вартою в СІЗО на 36 днів — до 18 серпня 2023 року, без визначення розміру застави.

Нагадаємо, раніше представник Інституту масової інформації в Херсонській області Сергій Нікітенко закликав мешканців окупованого лівобережжя Херсонщини зберігати газети, які видають російські пропагандисти.

Фото: «Думка»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY