detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
23.07.2023 18:25
Генпрокуратура України почала розслідування щодо участі білоруського Червоного Хреста у депортації українських дітей
Генпрокуратура України почала розслідування щодо участі білоруського Червоного Хреста у депортації українських дітей
Дії білоруського ЧХ Андрій Костін називає «співучастю у скоєнні міжнародного злочину».

Офіс генпрокурора почав розслідування щодо участі білоруського Червоного Хреста у незаконній депортації українських дітей. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін у твітері.

«Участь Білоруського Червоного Хреста у примусовій депортації українських дітей з окупованих рф територій до білорусі є співучастю у скоєнні міжнародного злочину. Ця організація грубо порушує норми Женевських конвенцій, а також Основоположні принципи Руху Червоного Хреста. Ми сподіваємося, що МКЧХ розгляне це порушення доброчесності та вживе відповідних заходів», — написав Андрій Костін.

Він додав, що генпрокуратура України вже розпочала розслідування, «аби забезпечити відповідальність за кожен випадок насильницького переміщення та/або депортації українських дітей».

На цьому тижні Голова білоруського ЧХ Дмитро Шевцов підтвердив, що організація бере участь у вивезенні українських дітей з окупованих територій України до Білорусі. Він заявив, що українські діти буцімто «приїжджають у Білорусь на оздоровлення», а його організація бере в цьому «активну участь».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY