detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
22.07.2023 12:00
Розвідка Британії: Арешт Гіркіна може розлютити інших російських «воєнкорів»
Розвідка Британії: Арешт Гіркіна може розлютити інших російських «воєнкорів»
Розвідники також відзначають, що табу на відкриту критику путінського режиму в Росії значно послабилося після заколоту «вагнерівців».

Арешт за екстремізм російського терориста та пропагандиста Ігоря Гіркіна 21 липня, імовірно, розлютить його прихильників у «спільноті військових блогерів», а також деяких солдатів, які зараз перебувають на службі. Про це повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

У звіті відомства зауважують, що Гіркін давно критикує ведення війни Міністерством оборони Росії, однак нещодавно його коментарі перейшли до прямої критики президента Путіна і його перебування при владі.

«Хоча Гіркін не є союзником ПВК "Вагнер", він, ймовірно, був готовий розширити межі публічної критики лише в контексті невдалого заколоту керівника "Вагнера" Євгена Пригожина в червні», — зазначила розвідка.

Отже, табу на відкриту критику путінського режиму в Росії значно послабилося.

Нагадаємо, 21 липня російського терориста Ігоря Гіркіна (відомого також як Стрєлков) затримали в Росії за звинуваченнями в екстремізмі.

Напередодні у своєму телеграм-каналі він написав, що найманцям групи «Вагнер» нема чим хизуватися: втрати у війні проти України — «в 3/4 особового складу (з 78 тисяч — убито 22 + 40 тисяч поранених)».

18 липня він також опублікував допис про Путіна, в якому зазначив, що «23 роки на чолі країни перебував нікчема, який зумів "пустити пил у вічі" значній частині населення», і хоча він зараз — «останній острівець легітимності та стійкості держави», але «ще 6 років при владі цього боягузливого нездари країна не витримає». 

У 2014 році Гіркін (Стрєлков) брав активну участь у боях за Слов'янськ і в захопленні влади в Донецьку.

В Україні його звинувачують в порушенні законів та звичаїв війни, в тому числі — за викрадення людей, накази їх катувати і вбивати. Він також визнаний винним у збитті літака рейсу МН17, через що перебуває у міжнародному розшуку.

Фото: ТАСС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY