detector.media
21.07.2023 15:30
Російського топтерориста Гіркіна затримали за екстремізм, — росЗМІ
Російського топтерориста Гіркіна затримали за екстремізм, — росЗМІ
Представники Слідчого комітету РФ затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) вдома, в його квартирі — обшук.

Російського терориста Ігоря Гіркіна (відомого також як Стрєлков) затримали в Росії за звинуваченнями в екстремізмі. Про це повідомила його дружина. За її словами, Гіркіну (Стрєлкову) висунули обвинувачення за статтею 282 кримінального кодексу РФ — екстремізм.

20 липня він у своєму телеграм-каналі написав, що найманцям групи «Вагнер» нема чим хвалитися: втрати у війні проти України — «в 3/4 особового складу (з 78 тисяч — убито 22 + 40 тисяч поранених)».

«Та за такі "Піррові перемоги" (які не мають, до того ж, ще й жодного стратегічного значення) в рядові командирів треба розжалувати. Повна професійна неспроможність», — обурився Гіркін (Стрєлков).

18 липня він у своєму телеграмі написав про Володимира Путіна, що «23 роки на чолі країни перебував нікчема, який зумів "пустити пил у вічі" значній частині населення», і хоча він зараз — «останній острівець легітимності та стійкості держави», але «ще 6 років при владі цього боягузливого нездари країна не витримає». 

На його думку, Путіну слід «забезпечити передачу влади комусь по-справжньому дієздатному і відповідальному».

 У 2014 році Гіркін (Стрєлков) брав активну участь у боях за Слов'янськ і в захопленні влади в Донецьку.

В Україні його звинувачують в порушенні законів та звичаїв війни, в тому числі — за викрадення людей, накази їх катувати і вбивати. Він також визнаний винним у збитті літака МН17, через що перебуває у міжнародному розшуку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY