detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
21.07.2023 12:04
Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав звернення про припинення використання російських шрифтів у роботі парламенту
Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав звернення про припинення використання російських шрифтів у роботі парламенту
Комітет розробить відповідний проєкт постанови.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на черговому засіданні 20 липня 2023 року підтримав звернення громадської організації «Правозахисна ініціатива» щодо припинення використання шрифтів російського походження в роботі Верховної Ради України та підготовку й ухвалення відповідного проєкту постанови Верховної Ради України.

Голова комітету Микита Потураєв зазначив, що вважає відповідне звернення доцільним і підтримує цю ініціативу.

У зверненні громадської організації «Правозахисна ініціатива», зокрема, зазначено, що в оформленні грамоти і почесної грамоти Верховної Ради, а також дипломів використовується шрифт «Іжиця», який імітує стиль руської доби.

«З огляду на повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України  подальше використання шрифтів, які мають російське походження, у відзнаках Верховної Ради України є неприйнятним. Водночас українські шрифтові дизайнери розробили сотні, якщо не тисячі шрифтів, гідних того, щоб їх використовували при оформленні відзнак національного парламенту», — йдеться у зверненні.

Комітет гуманітарної та інформаційної політики розробить відповідний проєкт постанови та винесе на розгляд парламенту.

Фото: пресслужба Верховної Ради України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY