detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.07.2023 19:58
«Монобанк» стверджує, що Вахтанг Кіпіані начебто має членство в керівному органі партії, та вимагає від нього довідки про доходи
«Монобанк» стверджує, що Вахтанг Кіпіані начебто має членство в керівному органі партії, та вимагає від нього довідки про доходи
Нині Вахтанг Кіпіані служить у лавах Збройних сил України, а тому як військовослужбовець не може бути членом політичних партій.

Український журналіст, публіцист, історик та військовий Вахтанг Кіпіані повідомив на своїй фейсбук-сторінці про те, що «Монобанк» вимагає від нього довідки про доходи, оскільки вважає його членом центральної ради однієї з партій. 

«"Монобанк" написав мені листа, що я є "публічною особою", а саме — начебто я є членом ради партії "назва ноунейм", про яку я чую перший раз. На підставі цієї ексклюзивно добутої інформації банк вимагає довідки про доходи та інше. Чи хтось з таким стикався? Підтримка нічим не допомогла», — написав журналіст.

У коментарях до допису Кіпіані наголосив на тому, що вперше чує про подібну партію, назву якої не уточнює публічно. 

«Проблема в тому, що ця "партія" навіть не має сайту. А тут цілий член центральної ради цієї неіснуючої де-факто партії», — відповів він одному з коментаторів. 

Користувачі припустили, що такий запит може бути пов'язаний з масовим збоєм у системі «Монобанку» 20 липня, однак журналіст заперечив та зазначив, що лист від установи прийшов ще кілька днів тому. 

Зауважимо, що в Законі України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» йдеться про те, що публічні люди — це фізособи, які виконують або виконували протягом останніх трьох років визначні публічні функції в Україні.

Зокрема, до переліку національних публічних осіб відносять керівників органів державної влади, командувачів військ та членів керівних органів політичних партій.

Як відомо, нині Вахтанг Кіпіані служить у лавах Збройних сил України, а тому як військовослужбовець не може бути членом політичних партій. 

Фото: Український ПЕН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY