detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
20.07.2023 12:43
Кореспондентка ТСН Юлія Кирієнко отримала контузію під час роботи в зоні бойових дій
Кореспондентка ТСН Юлія Кирієнко отримала контузію під час роботи в зоні бойових дій
Військові доправили журналістку до медзакладу.

Юлія Кирієнко, спеціальна кореспондентка ТСН, отримала контузію в зоні бойових дій на Донеччині. Про це вона розповіла «Детектору медіа».

Юлія уточнила, що це сталося на позиціях ЗСУ.

«Росіяни почали прицільний обстріл чи то з танку, чи з то гаубиці — ми не встигли зрозуміти. Відчули на собі п'ять прильотів, два з яких — прицільно у бліндаж, в якому ховались. На щастя, під час перезарядки їхньої гармати ми встигли сісти в машину і виїхати з-під обстрілу», —  розповіла журналістка.

Вона повідомила, що вже в дорозі відчула, що почувається погано. Військові відвезли її до медиків у стабілізаційний пункт, де їй підтвердили легку контузію.

Юлія Кирієнко — воєнна кореспондентка, на лінії фронту працює з 2014-го, висвітлює події на передовій у гарячих точках. Чоловік Юлії захищає Україну в лавах ЗСУ з перших днів війни. У березні 2022 року його нагородили медаллю «За мужність». Саме він розбив голову колони ворожих танків, яка йшла на Бровари на початку повномасштабного вторгнення. У тому ж березні 2022 року знімальна група з Юлією Кирієнко потрапила під ворожий обстріл на півночі Київщини.

Нагадаємо, що лише три дні тому на напрямку Великої Новосілки в Донецькій області зазнав поранення журналіст, відеограф видань «Рубрика» і «Східний варіант» та військовослужбовець Євген Єщенко.

26 квітня в Херсоні кореспондент італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно був поранений унаслідок атаки російських військових. 

У ніч на 27 квітня  журналістка видання «НикВести» Олена Козубовська опинилася під завалами у власній квартирі в центрі Миколаєва після влучання російської ракети «Калібр».

У березні журналіст американського каналу Fox News Бенджамін Холл, який вижив після обстрілу росіян на Київщині, але отримав серйозні тілесні ушкодження, випустив книгу під назвою «Врятований». У ній він розповідає про свій досвід репортерської роботи в небезпечних зонах військових дій, зокрема й в умовах повномасштабної війни в Україні, а також про своє виживання після важкого поранення. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY