detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
19.07.2023 10:48
У Білорусі затримали журналіста «Радіо Свобода» Ігоря Карнея
У Білорусі затримали журналіста «Радіо Свобода» Ігоря Карнея
У його квартирі провели обшук, самого журналіста помістили в СІЗО, доступу до нього не мають ні адвокати, ні родина. Жодних пояснень з боку влади не було.

Силовики Білорусі взяли під варту журналіста Ігоря Карнея, який співпрацював з «Радіо Свобода». Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією Білоруської асоціації журналістів, Карнея заарештували у Мінську в понеділок.

За словами його доньки Поліни, у квартирі журналіста провели обшук, поліція вилучила телефони та комп’ютери.

Жодних пояснень з боку білоруської влади щодо арешту співробітника «Радіо Свобода» не було.

За даними білоруської правозахисної організації «Вясна», Карнея помістили в СІЗО у комплексі позбавлення волі Акрестіна в Мінську, сумно відомому суворими умовами й тортурами в’язнів.

В організації кажуть, що доступу до журналіста не мають ні адвокати, ні родина.

Карней працював із білоруською та російською службами «Радіо Свобода» починаючи з 2000 року, проте останніми роками він не користувався своїм ім’ям, ідеться в повідомленні.

Журналіста кілька разів затримували під час висвітлення акцій протесту, проте він залишився в Білорусі, попри репресії з боку влади.

У Білорусі «Радіо Свобода» визнане екстремістським ЗМІ, а робота з ним чи поширення його контенту карається позбавленням волі терміном до семи років.

Загалом у Білорусі наразі за ґратами перебувають 36 журналістів, зазначає AP.

Нагадаємо, нещодавно Мінський міський суд засудив редактора білоруського самвидавного видання «Веснікі» Андрія Фоміна до семи років колонії. Його визнали винним у закликах до санкцій проти Олександра Лукашенка, грубому порушенні порядку та створенні «екстремістського формування». 

Фото: «Радіо Свобода» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY