detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.07.2023 12:22
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 липня 2023 року
Репресії в Росії та сприйняття війни.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

Із російським військовим оглядачем Яном Матвєєвим говорили про вагнерівців та Євгенія Пригожина. Він розповідав, що найімовірніше вагнерівці зараз переміщуються до Білорусі. А ще, що вагнерівці були інтегровані у військову систему Росії, тож наразі серед усіх підрозділів збройних сил шукають тих, хто може бути прихильником Пригожина. На думку гостя, оскільки росіянам не вистачає офіцерів, навряд чи когось із прихильників бунту покарають.

Російський економіст Сергій Жаворонков розмірковував про стан російської економіки. Зокрема, він розповідав про технології, які дозволяють маніпулювати даними, аби російська влада могла звітувати про гарний стан справ.

Репресії проти росіян цього дня коментував російський опозиціонер Олексій Барановський. Він розмірковував про подвійні стандарти російської влади і те, що вона може репресувати лише звичайних людей, які з чимось не погоджуються. А от у випадку з бунтом вагнерівців влада вирішила все ж домовлятися. Крім того, за словами Барановського російська система не займається збором реальних доказів проти людей, який репресують за політичними мотивами.

У блоці «Інтера» про підтримку України, військову допомогу та ставлення до цього німецького суспільства говорили з аналітиком «Стокгольмського центру досліджень Східної Європи» Андреасом Умландом. Він сказав, що з німецьким суспільством усе ще є складності й вони відображаються у тому, яку зброю передають Україні. Зокрема, німцям важко погодитись на передачу наступального озброєння.

Із депутатом Європарламенту Пятрасом Ауштрявічюсом говорили про те, що російські хакери атакували Литву під час Саміту НАТО.

Російський соціолог Ігор Ейдман розмірковував про російських чиновників та їхнє намагання обмежити реальний доступ Путіна до інформації. За словами гостя, ключова задача чиновників полягає в тому, аби робити гарні звіти, а не реальну роботу.


З російською політичною оглядачкою Ольгою Курносовою цього дня говорили про внутрішньополітичну ситуацію в Росії та боротьбу за владу. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY