detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.07.2023 15:33
Українську стрічку «Степне» покажуть на Locarno Film Festival у Швейцарії
Українську стрічку «Степне» покажуть на Locarno Film Festival у Швейцарії
Фестиваль проходитиме з 2 по 12 серпня цього року.

У рамках Міжнародного конкурсу 76-го кінофестивалю в Локарно у Швейцарії відбудеться світова прем'єра українського фільму «Степне» режисерки Марини Вроди. У категорії представлено 17 стрічок. Про це повідомило Держкіно.

Фестиваль проходитиме з 2 по 12 серпня 2023 року.

«Степне» розповідає історію кількох днів життя літнього чоловіка, який приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір'ю при смерті. Перед самою смертю мати розповідає йому про речі, закопані в сараї, що «повернуть головного героя у спогади та змусять згадати про колишні мрії та все, чого він жадав, проте так і не досяг».

Головні ролі у фільмі виконали Олександр Максяков, Ніна Антонова, Олег Примогенов та Радмила Щоголева. Стрічку знято спільно з Німеччиною, Польщею і Словаччиною.

У 2017 році кінопроєкт повнометражного художнього фільму «Степне» став одним із переможців П’ятого конкурсного відбору Держкіно. Тоді відомство уклало з компанією «Вродастудіо» контракт про надання українсько-німецькому кінопроєкту «Степне» державної фінансової підтримки розміром 7 млн 100 тис. грн, що становить майже половину загальної вартості виробництва фільму.

Продюсери фільму — Анна Качко («Тандем Продакшн», Німеччина) та Марина Врода («Вродастудіо», Україна). Для Марини Вроди ця стрічка є дебютом у повному метрі.

Нагадаємо, у 2022 році український фільм «Як там Катя?» кінорежисерки Крістіни Тинькевич отримав дві нагороди 75-го Міжнародного кінофестивалю у Локарно. Документальна картина про Україну «Синдром Гамлета» також здобула гран-прі «Тижня критики».

Фото: кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY