detector.media
14.07.2023 12:33
Через погрози журналістам сумського видання «Цукр» поліція відкрила кримінальне провадження
Через погрози журналістам сумського видання «Цукр» поліція відкрила кримінальне провадження
Заклик до агресивних дій з’явився в телеграм-каналі «Суми: головне» після публікації в медіа репортажу про ЛГБТ-спільноту.

Журналісти сумського видання «Цукр» звернулись до поліції із заявою про погрози у зв’язку зі здійсненням професійної діяльності. «Як зазначає заявник, у одному із телеграм-каналів зʼявився допис, який містив заклик до знищення їхньої редакції із зазначенням фактичної адреси. Журналіст повʼязує це з нещодавнім виходом репортажу про сексуальні меншини», — йдеться у повідомленні на сайті Головного управління Національної поліції в Сумській області.

За цим фактом, інформують правоохоронці, відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста). Триває досудове розслідування.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», спочатку «Цукр» випустив відеосюжет під назвою «Тебе можуть побити до реанімації через орієнтацію»: як ЛГБТК+ люди почуваються в Сумах», який медійники розмістили на ютуб-каналі «Цукру». А після того, як 12 липня на сайті видання вийшла текстова версія репортажу, в телеграм-каналі «Суми: головне» з'явився допис з агресивними та образливими закидами в бік представників ЛГБТ+. У кінці посту містилися образливий «епітет» щодо редакції «Цукру», прямий заклик до її знищення та її адреса. Про це «ДМ» розповів журналіст «Цукру» Олексій Туча. 

За його словами, він з колегами, «звісно, очікував на різну реакцію», адже в нашому суспільстві неоднозначне ставлення до представників ЛГБТ+, але редакція «Цукру» точно не сподівалася на заклики до її знищення. Власне, після появи на телеграм-каналі «Суми: головне» цього поста журналісти «Цукру» й звернулися до поліції із заявою про погрози.

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY