detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
12.07.2023 12:08
АРМА заявило, що оприлюднить усі документи, передбачені законом про доступ до публічної інформації
АРМА заявило, що оприлюднить усі документи, передбачені законом про доступ до публічної інформації
Раніше відкрити державні реєстри та поновити доступ до публічної інформації вимагала низка громадських організацій та медіа.

Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило, що оприлюднить на своєму сайті всі документи та звіти про публічні закупівлі, розміщення яких передбачено Законом «Про доступ до публічної інформації». Таке доручення дала голова АРМА Олена Дума відповідним профільним структурам, повідомляється на сайті установи.

На сайті агентства також мають оприлюднити звіти про публічні закупівлі, зокрема які стосуються обрання управителів та реалізаторів арештованих активів.

Як зазначає агентство, це зроблено «з метою підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності АРМА, реалізації права громадян на доступ до публічної інформації, а також забезпечення прозорості процесів у сфері управління арештованими активами».

Як зазначила Дума, відкритість та прозорість у роботі наразі є одним із ключових пріоритетів діяльності нацагентства.

Нагадаємо, 6 березня 2023 року низка громадських організацій та медіа звернулася до влади з вимогою відкрити державні реєстри та поновити доступ до публічної інформації. Заявники наголошували, що закритість держреєстрів та відсутність доступу до суспільно важливих даних призводить до корупції, відсутності підзвітності та відповідальності й до втрати довіри до ключових державних інституцій.

Автори заяви наголосили, що обмеження доступу до інформації може бути виправданим під час війни лише в деяких чітко визначених випадках. За їхніми словами, відкриті дані є ефективною складовою протистояння агресору, важливим чинником, який не послаблює, а навпаки, посилює та зміцнює роботу наших органів як організаційно-управлінських структур. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY