detector.media
12.07.2023 11:27
Загарбники на тимчасово окупованих територіях проводять ревізію шкільних музеїв
Загарбники на тимчасово окупованих територіях проводять ревізію шкільних музеїв
Місцеві колаборанти під наглядом ФСБ вилучають експонати, пов’язані з українською історією та культурою.

Російські окупаційні адміністрації дістались до фондів музеїв шкіл і почали вилучати звідти експонати, які стосуються історії України. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС). 

Офіційно це подається як «громадський моніторинг шкільних музеїв», який нібито виконують активісти партії «Единая Россия» разом з «небайдужими школярами». Однак насправді перевірку здійснюють колаборанти з окупаційних адміністрацій під наглядом співробітника ФСБ.

«Їхнє головне завдання — вилучати українську символіку, літературу, якщо така досі залишилась, й створювати новий музей. Наприклад, на честь уродженця краю, який воював у Другій світовій, або служив в НКВС, чи був ідейним комуністичним діячем», — ідеться в повідомленні ЦНС. 

Таким чином окупанти уніфікують усі музеї шкіл на тимчасово окупованій території півдня України, щоб вони нічим не відрізнялися від умовного шкільного музею десь у Барнаулі.

Такі дії, наголошують у Центрі національного спротиву, є складовою російської пропаганди, спрямованої на дітей, та засобом знищення української ідентичності на підконтрольних Росії українських територіях.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що російські загарбники збільшують кількість пропагандистських матеріалів серед місцевого населення тимчасово окупованих територій, щоби посилити його лояльність до окупаційної адміністрації.

Також ми писали про те, що на тимчасово окупованій території Луганської області вчителі-колаборанти перевірятимуть на наявність так званого екстремізму сторінки дітей у соціальних мережах.

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY