detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.07.2023 14:43
Spiilka запустить друкований журнал «Літопис українського дизайну»
Spiilka запустить друкований журнал «Літопис українського дизайну»
Команда дизайн-бюро вже погодила зміст першого номера.

Дизайн-бюро Spiilka ініціювало створення друкованого журналу. Він буде присвячений українському дизайну: графічному, шрифтовому, промисловому, продуктовому, ігровому тощо.

«We have a dream — створити Музей українського дизайну. Масштаб цілі лякає нас самих, але ми вирішили розпочати рух для її досягнення і першим кроком запустити друкований журнал "Літопис українського дизайну".

Журналу ще не існує, ми тільки розпочали роботу над ним: погодили зміст першого номеру, розробили логотип, готуємо контент, а також шукаємо спонсорів-партнерів для першого друку та журналістів, що допоможуть нам з підготовкою текстів», — ідеться в повідомленні бюро.

Журнал є неприбутковою ініціативою. Як пояснили у Spiilka, команда планує готувати контент, залучати кошти на друк кінцевого продукту, продавати наклад і таким чином отримувати кошти для підготовки наступного номеру.

Основна мета видання — дослідження українського дизайну від часів УНР до сьогодення.

Наразі бюро шукає партнерів для реалізації проєкту.

Нагадаємо, Projector Institute запускає видавництво, яке друкуватиме періодичні видання, книги винятково українських авторів та освітню літературу. Видавництво зосередиться на новинках, присвячених візуальній культурі, інноваціям, технологіям та сучасному суспільству.

Ілюстрація: Spiilka Design Büro

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY