detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
07.07.2023 21:43
Колишнього громадянина України, прокремлівського блогера Сергія Рульова, суд Ростова-на-Дону відправив до колонії
Колишнього громадянина України, прокремлівського блогера Сергія Рульова, суд Ростова-на-Дону відправив до колонії
У 2014 році Рульов переїхав з України до Ростовської області, де зайняв активну антиукраїнську позицію, підтримав анексію Криму та окремих територій Донбасу.

У російському Ростові-на-Дону винесли вирок у справі провладного блогера Сергія Рульова, повідомляють «Кавказ.Реалії» з посиланням на сайт ro.today. Рульова відправили до колонії-поселення на рік і три місяці за образу представника влади, неповагу до суду та вимагання. Йому також призначили 320 годин обов'язкових робіт.

Журналісти «Кавказ.Реалій» зазначають, що офіційного підтвердження цього вироку поки немає: у пресслужбі Пролетарського районного суду Ростова їм повідомили, що перевірять цю інформацію за кілька годин через технічні несправності. «Кавказ.Реалії» нагадують, що під час судового розгляду Рульов три місяці перебував у слідчому ізоляторі, тож суд зарахував цей термін за шість місяців колонії.

Відтак блогер проведе в ув'язненні сім місяців. За версією слідства, блогер вимагав у помічниці депутата Держдуми від КПРФ Тетяни Крашеникової 100 тисяч рублів за «видалення викладених ним у мережу відеороликів» та погрожував подальшою публікацією компромату. Справи про образу слідчого МВС та неповагу до суду також було порушено у 2022 році.

Згодом усі три звинувачення об'єднали в загальне провадження. У суді Рульов попросив звільнити його від кримінальної відповідальності та відправити до Білорусі, як це було зроблено з очільником ПВК «Вагнер» Євгенієм Пригожиним. «Кавказ.Реалії» додають, що блогер відомий своїм доносом на екскоординаторку «Відкритої Росії» в Ростові Анастасію Шевченко, нападом на активіста місцевого штабу Навального та підтримкою війни в Україні, громадянином якої раніше був. У 2014 році він переїхав з України до Ростовської області, де зайняв активну антиукраїнську позицію, підтримав анексію Криму та окремих територій Донбасу.

Нагадаємо, що в Україні про Сергія Рульова вперше дізналися під час Революції Гідності, після його фрази, яка тут же стала мемом: «Топаз, дай команду!». Будучи симпатиком антимайдану, Рульов намагався прорватися до Маріїнського парку в Києві. Охорона його не впізнала і почала штурхати, тоді він звернувся з цим закликом до Гната «Топаза» Кромського, який керував групою охорони антимайдану в парку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY