detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
07.07.2023 19:46
Експрацівник медіа Пригожина заявив, що більшість «жертв ЗСУ» у сюжетах каналу були підставними
Експрацівник медіа Пригожина заявив, що більшість «жертв ЗСУ» у сюжетах каналу були підставними
У вихідних файлах інтерв'ю експрацівник часто чув закадрові інструкції для героїв репортажів з Донбасу, які повторювали заздалегідь завчені репліки і «вичавлювали сльозу».

Більшість людей, які в сюжетах російського пропагандистського «РИА ФАН», що входить до холдингу власника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, називалися «жертвами ЗСУ», були підставними, найнятими акторами. Про це російському опозиційному виданню «Бумага» в розмові розповів колишній співробітник цього агентства.

Він зазначив, що у вихідних файлах інтерв'ю часто чув закадрові інструкції для героїв репортажів з Донбасу.

«Більшість людей, які в таких сюжетах поставали "жертвами" ЗСУ, були підставними, найнятими людьми. Ці персонажі повторювали собі заздалегідь завчені репліки, "вичавлювали сльозу". З ними також розмовляв оператор за кадром, інструктував їх говорити "повільніше" або "ось цей момент ще раз вимовити"», — розповів експрацівник «РИА ФАН».

Нагадаємо, російське видання The Bell нещодавно повідомило, що в Росії медіахолдингу «Патріот» та «фабриці тролів» Євгенія Пригожина шукають нового власника. Найімовірнішим претендентом на ці активи вважають Національну медіагрупу наближеного до Путіна бізнесмена Юрія Ковальчука. 

1 липня стало відомо, що Пригожин розпустив свій пропагандистський медіахолдинг «Патріот». За даними деяких російських ресурсів, медіа, пов'язані з ватажком «вагнерівців», заблокував Роскомнагляд, однак причини блокування не уточнюються.

До холдингу «Патріот» входять ключове медіа «РИА "Федеральное агентство новостей"» («РИА ФАН»), а також невеликі сайти редакцій на кшталт «Экономика сегодня», «Политика сегодня», «Невские новости», «Народные новости» та інших. Після початку заколоту Пригожина сайт «РИА ФАН» заблокували в Росії.

«Фабрикою тролів» називають пригожинське «Агентство интернет-исследований». Його працівники за грошову винагороду писали в соцмережах дописи на підтримку Кремля, а також проводили атаки на незалежні засоби масової інформації та опозиційних блогерів.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY