detector.media
07.07.2023 12:51
Нацрада з питань телебачення та Міносвіти хочуть об’єднати зусилля з впровадження медіаграмотності у молоді та дітей
Нацрада з питань телебачення та Міносвіти хочуть об’єднати зусилля з впровадження медіаграмотності у молоді та дітей
Відомства планують підписати меморандум про співпрацю в цій сфері.

Український медіарегулятор планує підписати з Міністерством освіти і науки меморандум про співпрацю у галузі медіаграмотності. Про це голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк повідомила в інтерв'ю інформаційному агентству «Укрінформ».

«Національна рада співпрацюватиме з Міністерством освіти і науки. Передусім ми плануємо провести установчі зустрічі, обговорити порядок взаємодії, зокрема, у питаннях медіаграмотності. Також у планах — підписати меморандум про співпрацю», — сказала вона.

Також Герасим'юк розповіла, що в Нацраді розробляють проєкт, спрямований на визначення рівня медіаграмотності серед співробітників регулятора та його підвищення.

«Цей проєкт також дасть практичні знання та певний алгоритм наших подальших дій, тому що раніше в нас такого досвіду не було», — зауважила голова Нацради.

Як повідомляв «Детектор медіа», для освітян запровадили базовий онлайн-курс з розвитку цифрових навичок «Учителі в курсі». Пройти його можна на порталі онлайн-освіти EdEra безкоштовно.

Також ми писали, що 14 червня відбулася перша стратегічна сесія з розробки національної стратегії з медіаграмотності, організована Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр».

  Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY