detector.media
04.07.2023 03:40
Дмитро Кулеба заявив, що публікації у ЗМІ про «повільний контрнаступ ЗСУ» не впливають на рішення західних лідерів щодо поставок зброї Україні
Дмитро Кулеба заявив, що публікації у ЗМІ про «повільний контрнаступ ЗСУ» не впливають на рішення західних лідерів щодо поставок зброї Україні
Але подібні наративи медіа можуть мати негативний вплив на суспільну думку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевняє, що публікації в ЗМІ про повільні темпи українського контрнаступу не впливають на лідерів країн Заходу, повідомляє Obozrevatel з посиланням на заяву Кулеби в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Міністр зазначив, що саме ці люди ухвалюють рішення щодо постачання зброї Україні, і спираються вони на зовсім інші джерела інформації.

«На тих, хто ухвалює рішення, це не впливає, тому що вони керуються інформацією не з газет, а з об'єктивних зведень своїх військових та розвідників», — сказав Кулеба.

Він запевнив, що під час переговорів із президентом Володимиром Зеленським усі західні лідери підтримують контрнаступ ЗСУ, а також «підбадьорюють і розуміють, що ситуація складніша з обʼєктивних причин».

Водночас, зауважив глава МЗС, статті у ЗМІ мають певний вплив на суспільні настрої у деяких країнах. Коментатори в мережі підхоплюють цю тему і поширюють зневіру та думки про те, що Україна нібито не зможе перемогти.

«Зараз якихось негативних, миттєвих наслідків від цього немає, це керована ситуація. Але якщо ЗМІ продовжать розганяти ці наративи, то, безумовно, це матиме негативні наслідки для сприйняття у суспільствах відповідних країн успіху України на полі бою», — попередив Дмитро Кулеба.

Фото: пресслужба МЗС України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY