detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
02.07.2023 20:04
За 10 років — майже трильйон рублів. Російські пропагандисти визнали, що путінський режим виділяв на ПВК «Вагнер» величезні кошти
За 10 років — майже трильйон рублів. Російські пропагандисти визнали, що путінський режим виділяв на ПВК «Вагнер» величезні кошти
При цьому протягом усіх 10 років існування «Вагнера» у Кремлі невтомно заперечували свій зв'язок з ПВК.

Пропагандист Дмитро Кисельов у своїй програмі на одному з федеральних каналів назвав загальну суму контрактів, які Росія впродовж цих років уклала з «Вагнером» і компанією-імперією «Конкорд» Євгенія Пригожина, повідомляє канал 24.

За словами Кисельова, «вагнерівці» у рамках укладених із російською державою контрактів отримали понад 858 мільярдів рублів за всі роки існування ПВК (тобто з 2013 року).

Фактично, завдяки грошам російських платників податків Пригожин став олігархом, зазначає канал 24.

За іншими контрактами холдинг Пригожина «Конкорд» окремо надав послуг на суму ще 845 мільярдів рублів.

Кисельов вважає, що це не означає, що «вагнерівці» заробили стільки ж, однак це свідчить про те, що в бізнес-імперії Пригожина крутилися величезні кошти: «Це не означає, що стільки ж заробили, але все ж таки говорить про масштаби бізнесу та масштаби амбіцій».

Упродовж десяти років існування «Вагнера» у Кремлі невтомно заперечували свій зв'язок з ПВК — незважаючи на те, що ця компанія виконувала чимало завдань кремлівського режиму в країнах Близького Сходу та в Африці, завдяки чому зріс вплив Росії в цих регіонах.

У російському законодавстві взагалі не існує такого поняття як «приватна військова компанія». Де-юре, організація таких та подібних угруповань має каратися згідно з кримінальним кодексом РФ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY