detector.media
30.06.2023 13:59
Вінничанку, яка працює в «Вечерней Москве», судитимуть за колабораційну діяльність
Вінничанку, яка працює в «Вечерней Москве», судитимуть за колабораційну діяльність
Їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Вінницька обласна прокуратура висунула 39-річній уродженці Вінниці обвинувачення у здійсненні інформаційної діяльності на користь держави-агресора. Про це повідомляє сайт відомства.

У результаті досудового розслідування було встановлено, що обвинувачена з 2014 року проживає у столиці РФ, де працює заступницею головного редактора видання «Вечерняя Москва».

До 2022 року та після повномасштабного вторгнення РФ на територію України журналістка виготовляла й публікувала матеріали, спрямовані на підтримку держави-агресора в російсько-українській війні. 

З-поміж іншого авторка опублікувала інтерв’ю з депутатом держдуми РФ та з найманцем із ПВК «Вагнер», у яких вони називають території Донеччини й Луганщини «історично російськими», а інші окуповані регіони України — «такими, що приєдналися до Росії». 

Лінгвістична експертиза підтвердила протиправний зміст публікацій, їх спрямованість на підтримку Росії як держави агресора, її збройних формувань та окупаційної адміністрації.

За вказаний злочин згідно з частиною 6 статті 111-1 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Протиправна діяльність громадянки стороною обвинувачення документувалася за процедурою in absentia — спеціальною процедурою досудового розслідування та судового розгляду за відсутності обвинуваченого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що Служба безпеки України затримала в Одесі інтернет-провокатора, який продавав фейкові посвідчення журналістів і закликав до зриву мобілізації.

Також ми повідомляли, що «прокремлівську русинку» з Закарпаття судитимуть за колабораційну діяльність та виправдовування збройної агресії Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY