detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
28.06.2023 10:47
Зеленський: Слова з Конституції про право на життя і свободу, честь і гідність перестали бути історією
Зеленський: Слова з Конституції про право на життя і свободу, честь і гідність перестали бути історією
Президент: Жоден українець більше не сприйматиме закарбовані в Конституції права та свободи як щось дане нам зверху. Вони сьогодні виборюються у важкій боротьбі самопожертвою та життями.

Основоположні права на життя і свободу, честь і гідність, ціна нашої землі та суверенність країни, зафіксовані в Конституції України, перестали сприйматись як щось дане нам зверху. Громадяни зараз виборюють їх у важкій боротьбі життям та  самопожертвою.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у привітанні з Днем Конституції, яке він поширив у своїх профілях у соцмережах. 

«Нашій Конституції сьогодні виповнюється 27 років. Записані у ній в 1996 році слова перестали бути історією — вони стали для українців по-справжньому життєвими і нагальними: слова про право на життя і свободу, честь і гідність, про ціну нашої землі. Уже нікому в країні не треба пояснювати значення слова "суверенна".

Жоден українець більше ніколи не сприйматиме закарбовані в ній права та свободи як щось дане нам зверху. Вони сьогодні виборюються у важкій боротьбі самопожертвою та життями.

Наша Україна. Суверенна. Незалежна. Демократична. Правова. Була, є і буде. Слава Україні!» — написав президент.

Нагадаємо,  28 червня в Україні святкують День Конституції. Цього дня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію України.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY