detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.06.2023 19:11
Українська письменниця та публіцистка Тетяна Малярчук стала лауреаткою австрійської премії імені Теодора Крамера
Українська письменниця та публіцистка Тетяна Малярчук стала лауреаткою австрійської премії імені Теодора Крамера
За словами журі, письменниця «виділяється як авторка, яка запитує, в який час ми живемо, хоче розпізнати й представити правду літературними та есеїстичними засобами».

Письменниця та публіцистка Тетяна Малярчук стала лауреаткою австрійської премії імені Теодора Крамера, пише Український ПЕН.

«Малярчук виділяється як авторка, яка запитує, в який час ми живемо, хоче розпізнати й представити правду літературними та есеїстичними засобами», — зазначили на сайті премії.

Церемонія нагородження відбудеться 1 вересня.

З 2001 року Товариство Теодора Крамера (Theodor Kramer Gesellschaft) присуджує премію за письменництво в умовах боротьби та вигнання. Журі беруть до уваги не лише літературну якість, а й світогляд та долю лауреата.

Нагадаємо, у 2019 році ми писали про те, що українська письменниця, лауреатка літературного Конкурсу Інгеборг Бахманн Тетяна Малярчук представила в столиці Австрії німецький переклад свого роману «Забуття». Книга розповідає про В’ячеслава Липинського, етнічного поляка, який став українським політиком і дипломатом, очоливши, зокрема, перше посольство Української держави у Відні.

Фото: kiwi-verlag.de

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY