detector.media
27.06.2023 18:07
«Лободу та інші бур’яни — геть!» Вахтанг Кіпіані надіслав 16-річній харків’янці Дарині Вдовенко дві свої книги
«Лободу та інші бур’яни — геть!» Вахтанг Кіпіані надіслав 16-річній харків’янці Дарині Вдовенко дві свої книги
Таким чином журналіст підтримав дівчину, яка наважилась на одиночний пікет на концерті Світлани Лободи.

«Надіслав Дарині з Харкова дві книги як вдячність за опір лободі та іншим русскім бур’янам», — написав відомий український журналіст, публіцист, історик Вахтанг Кіпіані на своїй фейсбук-сторінці. 

Одну з книг він підписав: «Дарино, будьте зі Стусом в Українському Харкові! Лободу та інші бур’яни — геть!». Судячи з усього, йдеться про написану Кіпіані «Справу Василя Стуса». Друга книга — теж його авторства — називається «Країна жіночого роду». 

Таким чином Вахтанг Кіпіані, який нині служить у лавах ЗСУ, підтримав Дарину Вдовенко, що під час вуличного виступу в Харкові співачки Світлани Лободи вийшла з плакатом «Харків без Лободи». 

Як розповідав «Детектор медіа», Дарина поводилася досить стримано і просто стояла, поки артистка спілкувалася з публікою. Однак замість проігнорувати дівчину або сказати щось доброзичливе, Лобода зробила найгірше (для себе), що лиш можна було вигадати. Вона спочатку підбігла до неї і поцілувала в щоку, а згодом знову підійшла і сказала: «Моя хороша, ну хто тебе прислав? Ну хто тобі дав гроші? Навіщо ви це робите? Є люди завербовані, бачите? Навіть звертатися немає сенсу».

Наслідувати приклад Кіпіані вирішив і український письменник Андрій Кокотюха. «А дай, будь ласка, адресу, я їй теж книжок назбираю і надішлю», — написав він у коментарі під постом Кіпіані. 

Читайте також:

Фото: Вахтанг Кіпіані / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY