detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
26.06.2023 23:42
За результатами другого Drone Hackathon «Anti-Shahеd» визначено три проєкти-переможці
За результатами другого Drone Hackathon «Anti-Shahеd» визначено три проєкти-переможці
Розробники найкращих систем протидії іранським дронам отримали 3 млн доларів

Переможців обрали серед 50 команд з найкращих інженерів, кіберспеціалістів та розробників, які протягом двох днів пітчингували представникам Сил оборони системи й технології протидії «шахедам», повідомив у своєму телеграм-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У результаті спеціалісти різних родів військ, військових структур та цифрових технологій визначили три найбільш ефективні проєкти. Для розвитку і масштабування виробництва кожна команда розробників отримає за контрактом 1 млн доларів.

«У межах Армії дронів продовжуємо робити все, щоб на фронті було якнайбільше українських дронів: усуваємо блокери, створюємо умови для розвитку ринку БПЛА, навчаємо операторів тощо», — додав міністр.

Drone Hackathon «Anti-Shahеd» відбувся 24–25 червня в Києві. Хакатон реалізується за ініціативи Генштабу Збройних сил України, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів».

Нагадаємо, що це вже другий конкурс. У першому брали участь 30 команд розробників, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА. Шість команд стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї та продемонстрували їх на полігоні.

Фото з телеграм-каналу Михайла Федорова

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY