detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.06.2023 20:46
Стрічку «Люксембург, Люксембург» презентують у програмі Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах
Стрічку «Люксембург, Люксембург» презентують у програмі Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах
Другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча представлений у позаконкурсній програмі «Горизонти».

Фільм «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча покажуть на 57-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах (Чехія). Стрічка представлена в позаконкурсній програмі «Горизонти», повідомила агенція Move In Movie. 

«Люксембург, Люксембург» — другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча, який розповідає про братів-близнюків, що намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько.

Головні ролі у стрічці зіграли учасники реп-гурту «Курган і Agregat» — брати Раміл та Аміл Насірови. 

Як зазначили в Move In Movie, у рамках кінофестивалю в Карлових Варах глядачі побачать фільм «Люксембург, Люксембург» у програмі «Горизонти» з добіркою найпомітніших фільмів кіносезону поруч зі стрічками Віма Вендерса, Акі Каурісмякі, Джафара Панахі, Лава Діаса та інших. 

Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах щорічно проводиться в липні у Чехії. Він належить до категорії А. Це одна з найважливіших кінематографічних подій у Центральній та Східній Європі. У 2019 році попередній фільм Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» отримав спеціальну премію журі в секції East of West («На Схід від Заходу»).

Нагадаємо, світова прем’єра фільму «Люксембург, Люксембург» відбулася на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі в конкурсі «Горизонти» у 2022 році. Тоді команда фільму вийшла на червону доріжку з плакатами про українських дітей. На них було написано «Уявіть собі фільм без батьків. З початку повномасштабного вторгнення тисячі українських дітей залишилися без батьків».

У травні 2022 року «Люксембург, Люксембург» став одним з п'яти переможців програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів proMOTION, яку започаткував Український інститут.

5 квітня у смт Близнюки на Харківщині українські глядачі вперше побачили нову стрічку Антоніо Лукіча на великому екрані.

А вже з 13 квітня «Люксембург, Люксембург» вийшов у всеукраїнський прокат. Із того часу фільм зібрав у прокаті понад 33,5 млн грн і посів 8-му позицію в десятці найкасовіших українських фільмів часів незалежності. В українських кінотеатрах «Люксембург, Люксембург» подивились понад 224 тисячі глядачів.

Фото: кадр із фільму «Люксембург, Люксембург»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY