detector.media
20.06.2023 11:50
22 червня – Мала Галерея Мистецького арсеналу презентує виставку «(про)мови» — спільний проєкт української зін-спільноти та художниці Марії Матяшової
22 червня – Мала Галерея Мистецького арсеналу презентує виставку «(про)мови» — спільний проєкт української зін-спільноти та художниці Марії Матяшової
Українська зін-спільнота — це спільнота, де можна дізнатись про нові та старі видання.

У четвер, 22 червня, в Малій Галереї Мистецького арсеналу відкриється виставка «(про)мови» — спільний проєкт української зін-спільноти та художниці Марії Матяшової. 

Виставка триватиме з 22 по 25 червня в Малій Галереї Мистецького арсеналу, за адресою: вул. Лаврська, 10. Години роботи: 12:00 - 20:00. Вхід вільний.

«У коловерті насильства й руйнування війни важливим стає все: буденні речі та ритуали; слова підтримки, промовлені до друзів і незнайомців, мова, якою говориш. Усі ці прості речі набувають особливої цінності, формують нас, фіксують невідворотні зміни у сприйнятті світу і новий тип уваги до нього», — кажуть організатори.

Українська зін-спільнота — це спільнота, де можна дізнатись про нові та старі видання, познайомитись з їх авторами й авторками, показати свої роботи. З метою їх популяризації, спільнота проводить події і читання зінів у різних містах. Також спільнота формує цифровий архів та фізичну бібліотеку з метою збереження та популяризації зінів.

Марія Матяшова — українська мисткиня. Працює на перетині різних медіа, серед яких відео, фотографія, текст, перформанс, інсталяція та публічні інтервенції. Досліджує особисту пам’ять, стосунки між людьми та соціальні норми, мову, а також вплив цифрових технологій на людську поведінку й суспільні процеси. Наразі працює із темою вторгнення росії в Україну. Брала участь у групових виставках в Україні, Німеччині, Швейцарії та Польщі. Живе та працює у Києві.

Детальніше про концепцію та учасниць виставки читайте у новині або на Facebook-сторінці заходу.

∗ У разі оголошення повітряної тривоги виставка зачиняється. На цей час ви можете пройти в найближче укриття. Виставка почне працювати після закінчення повітряної тривоги.

Виставку створено в партнерстві з ГО «Спільнота Мистецького арсеналу» в межах реалізації проєкту за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY