detector.media
19.06.2023 15:08
23 червня — акція солідарності з українськими бібліотеками, що постраждали через російську агресію «Незламні бібліотеки»
23 червня — акція солідарності з українськими бібліотеками, що постраждали через російську агресію «Незламні бібліотеки»
Під час заходу про свою роботу в умовах війни та про потреби книгозбірень розкажуть директорки пошкоджених росіянами бібліотек.

У п’ятницю, 23 червня, о 15:00 в рамках Спеціальної програми Українського ПЕН «Пам’ять говорить» на Книжковому Арсеналі-2023 відбудеться подія солідарності з українськими бібліотеками, що постраждали через російську агресію.

«Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну повністю зруйновано або частково пошкоджено щонайменше 500 бібліотек. На окупованих територіях росіяни систематично вилучають і знищують книжки українською мовою та написані українськими авторами. За рік літературно-волонтерських поїздок команда Українського ПЕН завдяки підтримці партнерів придбала і привезла в пошкоджені окупантами бібліотеки на деокупованих та прифронтових територіях України понад 2000 нових книжок українською мовою», — повідомляє ПЕН.

Також завдяки підтримці небайдужих видавництв та читачів з усіх регіонів України в рамках ініціативи «Незламні бібліотеки» було передано до бібліотек понад 8500 книжок українською та англійською: 1000 — для Чернігова, 2000 — для Миколаївщини, 5000 — для Херсонщини і 500 — для Нікополя. 

На знак солідарності і підтримки Український ПЕН запросив на подію директорок пошкоджених бібліотек, щоби вони розповіли про свою роботу в умовах війни та про потреби книгозбірень.

Учасниці:

Модеруватиме подію Аліса Бондаренко, менеджерка культурних проєктів Українського ПЕН.

Подія відбудеться наживо на Сцені #2 (Мистецький Арсенал, Київ, вул. Лаврська, 10-12). Вхід за загальним квитком на події Книжкового Арсеналу.

Організатори заходу: Український ПЕН та Книжковий Арсенал.

Посилання на Facebook-подію: https://www.facebook.com/events/811535993500945

Деталі проєкту «Незламні бібліотеки»: https://pen.org.ua/nezlamni-biblioteky

Деталі про спеціальну програму Українського ПЕН «Пам’ять говорить»: https://pen.org.ua/pam-yat-hovoryt-specialna-prohrama-ukrayinskoho-pen-na-knyzhkovomu-arsenali-2023

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY