detector.media
19.06.2023 14:57
OSINT-портал Oryx у жовтні припинить роботу
OSINT-портал Oryx у жовтні припинить роботу
Автор проєкту пояснив це тим, що робота над ним більше не приносить йому задоволення.

Автор OSINT-порталу Oryx повідомив, що сайт припинить роботу 1 жовтня цього року.

У своїй заяві він відзначив, що ідея створити Oryx виникла десять років тому «для подолання нудьги», і ніхто не розраховував, що сайт перетвориться на «всеохопний» проєкт, яким зрештою став.

На початку діяльності він зосереджувався на війні в Сирії. Однак міжнародну популярність портал здобув завдяки своєму висвітленню російського вторгнення в Україну. Автори ведуть підрахунок та відстежують кількість матеріальних втрат сторін, що воюють, на основі візуальних доказів та OSINT у соцмережах.

За словами творців Oryx, його співробітники працювали над ним у свій вільний час та безкоштовно, сподіваючись, що портал буде приносити дохід і перетвориться на повноцінну роботу. Однак цього не сталося. 

«Oryx більше не робить мене щасливим, і продовження роботи над ним не дає мені можливості знайти щасливе місце в житті», — пояснив причини закриття проєкту його автор.

Нагадаємо, що Oryx (повна назва Oryxspioenkop) — це нідерландський сайт розвідки на основі відкритих джерел (Open source intelligence — OSINT)  оборонної тематики.

Oryx регулярно цитували у міжнародних медіа, зокрема у Forbes, CNN,  Reuters, The Guardian, Newsweek і CBS News.  Оскільки підрахунки Oryx складаються лише з візуально підтверджених втрат, на сайті подаються абсолютні мінімальні числа відліку для їх оцінки.

Фото: goobkas.com 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY