detector.media
17.06.2023 20:14
«Нове дно журналістики». У МЗС України відреагували на репортаж французького каналу TF1 з позицій армії РФ
«Нове дно журналістики». У МЗС України відреагували на репортаж французького каналу TF1 з позицій армії РФ
Висловився щодо цього і посол України у Франції, назвавши сюжет пропагандою російсько-терористичної армії.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на репортаж французького телеканалу з укріплень російських окупантів. 

«Репортаж TF1 щодо того, як російські війська знищують нові міста на окупованих територіях України, є новим дном журналістики. Вони вихваляють так звану могутність російської армії. Це наруга над тими, кого ця армія вбила», — написав Ніколенко.

.@TF1Info’s report on Russian troops to destroy more cities in occupied areas of Ukraine hits new lows of journalism. They tout the so-called might of Russia’s military. This dishonors those it has killed. Moreover, @TF1Info visited occupied territories, violating Ukraine’s laws.

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) June 17, 2023

Крім цього, зазначив він, журналісти французького телеканалу відвідали окуповані території у порушення законів України.

Висловився з приводу репортажу французького телеканалу і посол України у Франції Вадим Омельченко

«Цей репортаж каналу TF1 про російських солдат замовчує, хто є агресором. Це не журналістика, а пропаганда російсько-терористичної армії, яка хвалиться тим, що вбиває більше українців. Разючий контраст із солідарністю, яку ми відчуваємо тут, у Франції», — написав він.

Ce reportage de @TF1 aux côtés des soldats russes omet qui est l’agresseur. Ce n’est pas du journalisme, mais la promotion de l'armée terroriste russe qui se vante de tuer plus d’ukrainiens.

Un contraste saisissant avec la solidarité que nous ressentons ici en France. pic.twitter.com/PfSRZNfIAq

— Vadym Omelchenko (@OmelchenkoVadym) June 17, 2023

Нагадаємо, журналісти французького телеканалу TF1 зробили репортаж, кадри якого відзняті на позиціях російських загарбників на тимчасово окупованій території України. Згадок про російську агресію проти нашої держави не було.

Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на відео TF1. 

Трихвилинний сюжет з'явився на ютуб-каналі 15 червня, за цей час його переглянули вже понад 130 тисяч людей.

У репортажі можна побачити кадри дороги до російських позицій, а також відео зсередини бліндажів. Французькі журналісти взяли короткі коментарі в російських окупантів про зброю, яку вони застосовують проти українських військових. 

Як зауважила «Європейська правда», у закадровій начитці не згадується, хто є агресором у війні, а натомість говориться про те, що росіяни довго готувалися до контрнаступу ЗСУ і очікують на нього.

Фото: скриншот відео TF1 / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY