detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.06.2023 13:22
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 червня 2023 року
Переживання російської опозиції та посилення впливу Пригожина.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «FreeДом».

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з російським соціологом Ігорем Яковенком говорили про реакцію мешканців Росії на часткову мобілізацію та ставлення «російських еліт» до політики влади. Він сказав, що Володимир Путін за власним бажанням помістив себе до інформаційного бункера й не володіє реальною інформацією про війну. Цю тезу Яковенко проілюстрував виступом Путіна перед російськими воєнкорами. Далі про те саме спікер говорив у блоці телеканалу «Інтер».

Співпрацю Путіна та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка коментував білоруський опозиціонер Павло Латушко. Під час розмови з ведучими він зазначив, що надалі на території Білорусі буде розміщено стратегічну ядерну зброю.

Російський медійник Ілля Шепелін розмірковував про наративи російської пропаганди. А його колега, колишній видавець «Медузи» Ілля Красильщик, говорив про ситуацію в Міністерстві оборони Росії та конфлікт відомства з Євгенієм Пригожиним.

Двічі, у блоках телеканалів ICTV та СТБ і телеканалу «FreeДом», говорили з російським опозиціонером Дмитром Гудковим. У першому включенні він розмірковував про токсичність кремлівського режиму, а у другому — про дієвість санкцій проти Росії.

У блоці «Інтера» про роль Пригожина говорили з українським військовим оглядачем Олександром Коваленком.

Фейки росіян про українське ППО прокоментував керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов. Він сказав, що пропагандисти продовжують намагатись маскувати власні злочини, проте на міжнародну аудиторію це вже не працює. Також він говорив, що російські пропагандисти створюють фейкові сторінки органів держвлади України.

У програмі «На межі» цього дня говорили з воєнною журналісткою Джанін Ді Джовані. Вона розповідала про враження від України та документування російських воєнних злочинів.

Співпрацю Європи та Латинської Америки у блоці телеканалу «FreeДом» обговорювали з аналітикинею Центра глобалістики «Стратегія XXI» Олександрою Ковальовою та голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярославом Божком.


Вплив Пригожина у Росії коментував політтехнолог Михайло Шейтельман.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY