detector.media
15.06.2023 21:24
Громадянська мережа «Опора» припиняє використовувати телеграм та радить зробити це іншим (ОНОВЛЕНО)
Громадянська мережа «Опора» припиняє використовувати телеграм та радить зробити це іншим (ОНОВЛЕНО)
Організація вважає телеграм платформою, небезпечною для інформаційної стійкості України.

Громадянська мережа «Опора» заявила про те, що вже довгий час уникала використання Telegram у своїй публічній комунікації. Однак тепер організація вирішила остаточно закрити цей канал та зосередити увагу на розвитку інших медійних майданчиків. 

«Ми вважаємо телеграм небезпечною для інформаційної стійкості України платформою та наполегливо радимо іншим також відмовитися від його використання», — йдеться у повідомленні на сайті «Опори».

Там же перелічені причини такого кроку: 

Роботу цього месенджера, звертають увагу в «Опорі», не контролює ні сама компанія, ні, скажімо, українська влада.

Тим, хто попри все це планує й надалі використовувати Telegram, «Опора» рекомендує хоча б подбати про безпеку власних даних. 

Найлегший спосіб це зробити — налаштувати конфіденційність облікового запису Детальні інструкції для цього надає Національна поліція

Крім того, в «Опорі» радять захистити телеграм паролем, увімкнути двофакторну автентифікацію для облікового запису та використовувати сервіси VPN (наприклад, ClearVPN).

Варто також памʼятати, кажуть в організації, і про такі заходи безпеки:

«Якщо ж ви використовуєте Telegram як майданчик для отримання новин, переконайтесь, що ви слідкуєте за каналами офіційних органів влади або справжніх зареєстрованих ЗМІ, які мають певний авторитет та відповідальність перед українським законодавством. Памʼятайте, що анонімні Telegram-канали (Труха, Инсайдер UA тощо) часто повідомляють дезінформацію та не несуть за це жодної відповідальності. Крім того, такі анонімні канали можуть насправді бути підконтрольними російським спецслужбам», — попереджають в «Опорі».

Коментуючи заяву «Опори», речник Telegram Ремі Вон заявив «Детектору медіа»: «Боюся, “Опору” ввели в оману чутки. Telegram не має жодного юридичного чи фізичного зв’язку з Росією і ніколи не надавав дані користувачів тамтешній владі».

Також, Ремі Вон називає неправдим твердження про те, що більшість чатів Telegram може завантажити кожен, хто використовує API. «Це не так. API надає доступ лише до тієї самої інформації, яку можна отримати зі звичайного облікового запису Telegram, а саме до загальнодоступних чатів, які призначені для будь-кого. З цієї причини обговорення шифрування тут не має значення», — стверджує представник Telegram. За його словами, він звернувся до «Опори», щоб «роз’яснити це непорозуміння».

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY