detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.06.2023 19:55
Підтримка місяця прайду: В ефірі телеканалу «Київ» покажуть сюжети на теми рівності та захисту прав ЛГБТ-спільноти
Підтримка місяця прайду: В ефірі телеканалу «Київ» покажуть сюжети на теми рівності та захисту прав ЛГБТ-спільноти
Окрім цього, протягом червня елементом логотипу телеканалу будуть кольори прапора ЛГБТ.

Телеканал «Київ» підтримає місяць прайду та покаже у своєму ефірі сюжети на теми рівності й захисту громадянських прав ЛГБТ-спільноти, повідомила пресслужба мовника.

Зокрема, протягом місяця телеканал висвітлюватиме події, що відбуватимуться в Києві під егідою «КиївПрайд», та запрошуватиме гостей, експертів і відомих представників ЛГБТ-спільноти. Як зазначили у пресслужбі телеканалу, в ефірі також планують порушити питання працевлаштування людей гомосексуальної орієнтації та трансгендерів.

Протягом червня кольори прапора ЛГБТ-спільноти будуть елементом логотипу телеканалу.

«Я особисто знаю багатьох представників ЛГБТ-спільноти, є серед них і публічні люди. Для мене не має значення орієнтація, для мене головне — це людяність, уміння дружити, бути корисним для своєї країни. Багато гомосексуалів зараз захищають Україну на війні, для них дуже важливі їхні права, тому телеканал "Київ" послідовно виступатиме за цивілізовані рішення в цих питаннях», — сказала шеф-редакторка служби новин телеканалу Наталя Дубовик.

Раніше в ефірі телеканалу неодноразово з'являлися одностатеві пари, експерти, які просувають права представників ЛГБТ-спільноти. «Київ» також підтримав петицію громадян щодо узаконення одностатевих шлюбів в Україні.

Нагадаємо, науково-популярний ресурс «Гендер в деталях» запустив віртуальний прайд. Флешмоб на підтримку рівних громадянських прав людей спільноти ЛГБТІК+ триватиме до 30 червня. Його метою, зокрема, є видимість представників спільноти й нагадування про те, що права людини завжди на часі.

На заклик до медіа та бізнесів долучитися до флешмобу наразі відгукнулися мережа магазинів Comfy, телеканал «Київ» та компанія з виробництва відеоконтенту Starlight Media.

Фото: пресслужба телеканалу «Київ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY